Pollare

Pollare är en mycket populär utebelysning som oftast används i rabatter och vid trädgårdsgångar. Pollare lyser inte bara upp din trädgård med mjukt blygsamt ljus utan är även en riktigt fin dekoration.

Vad är en pollare?

En pollare är en liten pelare som trycks ner i marken och längst upp på pollaren sitter själva ljuskällan. Den kan antingen finnas inbyggd i själva pelaren eller vara placerad i en liten ljuslykta längst upp på pollaren. Observera att pollare inte är samma sak som stolplyktor som är betydligt större och har en annan utformning. Dessutom brukar man använda flera pollare för att lysa upp ett och samma område.

Placera pollare i rabatterna

När man vill lysa upp sina blomrabatter med pollare kan man antingen sätta pollarna i själva rabatterna eller efter kanten. Oftast är det snyggast att sätta pollarna i rabatterna, men det beror lite på hur dina rabatter ser ut. Om de är tydligt inramade med till exempel stenar kan pollare efter stenarna ibland funka utmärkt.

Placera pollare vid trädgårdsgångar

Snygga och välskötta trädgårdsgångar kan med fördel framhävas med snygga pollare. Vi på utebelysningen.se rekommenderar att du använder pollare som består av en lykta på toppen. Det gör att trädgårdsgångarna lyses upp lagom mycket, att grusgångarna ser ännu snyggare ut och att utebelysningen även fyller en praktisk funktion eftersom du då ser var du går i mörkret.