Utebelysningstips

Här tänkte vi på utebelysningen.se ge dig några tips på vad du bör tänka på innan du köper utebelysning.

Att tänka på vid köp av utebelysning

  1. Vad vill du uppnå med utebelysningen? Fundera på om du i första hand vill ha en funktionell utebelysning, det vill säga en utebelysning som gör att du ser var du går i mörkret och som gör att inbrottstjuvarna håller sig borta, eller om du vill att den ska framhäva din vackra trädgård. Många använder sig av både och, vilket vi på utebelysningen.se tycker är vettigt.
  2. Titta på utebelysning. Surfa runt på nätet och kalla vad det finns för olika sorters utebelysning eller besök en av de belysningsbutiker du hittar på den här sajten. På så sätt får du lite koll på vilken belysning du kan använda dig av.
  3. Planera var du ska ha utebelysningen. Knalla runt i trädgården och kolla hur det omgivande ljuset faller, ljuset från grannen, från gatlyktorna och från dina fönster. Ta med detta ljus i beräkningen när du planerar var du ska placera din utebelysning. Gör gärna en skiss
  4. Skaffa utebelysning.När du vet vad för belysning du ska ha och var den ska placeras kan det vara bra att först bara beställa några få armaturer så att du kan se om den ger den effekt du har tänkt dig. Om du till exempel tror att spotlights skulle funka riktigt bra vid dina blomrabatter kan du börja med att bara köpa spotlight till en enda rabatt.